Gazon

 

Uw gazon vraagt meer onderhoud dan u mogelijk denkt!
De gazons waar wij mee werken liggen vaak in een bosrijke omgeving. Deze gazons zijn vaak mossig. In de winter strooien wij kalk zodat de mos wegkwijnt. In het late voorjaar (eind maart / begin april) verticuteren wij uw gazon om zodoende de viltlaag van gemaaid gras en resterend mos te verwijderen. Met een verticuteermachine of verticuteerhark kam je als het waren het gazon af. Enkele weken later, zodra de groei start bemesten wij uw gazon met een hoogwaardige meststof van DCM. Ieder drie maanden dient uw gazon opnieuw bemest te worden.

 

Voor een mooi strak gazon dient u regelmatig te maaien. Liefst iedere week. U kunt het maaien ook aan ons overlaten. Wij maaien dan ook de randen en steken zonodig graskanten af. Belangrijk is om ook in het najaar het gazon bladvrij te houden. Meestal voeren wij ook nog een najaarsbemesting uit zodat uw gazon er tot de winter mooi bij blijft liggen.

 

KORFF Bos & Tuin verzorgt ook de aanleg van gazons. Wij verwijderen de oude grasmat, brengen nieuwe grond in, egaliseren dit en zaaien in of leggen graszoden. Wij leveren graszoden van hoge kwaliteit.